033-7200988 info@onlinefd.nl

DuoKoop

Duokoop: koop een huis en huur de grond

Met Duokoop koop je een huis en huur je de grond onder het huis van DNGB (voorheen de Nationale Grondbank). Het is dus erfpacht. Hierdoor heb je lagere maandelijkse lasten en kun je een iets duurder huis kopen.

In principe kun je elke woning in Nederland met Duokoop kopen. Het maakt niet uit of het een appartement, rijtjeshuis of vrijstaande woning is. Er zijn natuurlijk een aantal vereisten. Zo mag de woning niet meer waard zijn dan €580.000. Ook moet de woning met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden gekocht. Om een woning te kunnen kopen moet je in staat zijn om een hypotheek af te sluiten.

Met Duokoop is een koopwoning sneller haalbaar.

Stel, je hebt je droomhuis gevonden en het kost 200.000 euro. Maar met je huidige inkomen kun je maar 185.000 euro lenen bij een bank.
Kopen wordt ‘m dus niet, maar je kunt deze woning wel Duokopen! Met Duokoop koop je namelijk alleen de stenen, niet de grond.
De grond wordt door ons gekocht. Hoeveel de grond waard is, bepaalt een onafhankelijke taxateur.
Stel dat de grond 70.000 euro waard is, dan heb je nog maar een hypotheek nodig van 130.000 euro, en zo kun je het huis toch kopen.
Voor het gebruik van de grond betaal je een maandelijks bedrag, dit heet canon. Deze canon is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.
Met Duokoop heb je een grotere koopcapaciteit. Dat betekent dat er meer koophuizen binnen je budget passen. Je droomhuis is dus sneller binnen bereik zonder dat je meer risico loopt.

Als je Duokoopt, doe je dat voor onbepaalde tijd, dus je mag de grond gebruiken zoals je wilt. Wil je de woning verbouwen, een boom planten of een schuurtje neerzetten? Geen probleem.
Daarnaast kun je de grond op elk gewenst moment alsnog kopen tegen duidelijke voorwaarden.

.